söndag 11 oktober 2015

Sängbord från nya snickeriet

Husbonden har gjort ett sängbord till äldste sonen. Fantastiskt fint, hans personliga stil förnekar sig inte.
Blånad fur och "vanlig". Konstruktionen liknar bockar, men passform, precision och finish är finsnickeri.
Och nu har också händigheten kunnat få fullt utlopp, för årets stora byggprojekt har varit en helt ny och väl utrustad snickarbod. Den är ca 6X11 meter och sommaren började med att bila bort det gamla golvet och armeringsgjuta ett nytt. Tvåkuttern från förra året, som hittills bott väldigt trångt har nu fått ordentligt svängrum att utföra sina konster i. Det införskaffades klyvsåg, spånsug, jiggar och massa annat. Spikades upp dubbelväggar och isolerades och två glasfönster istället för de enkla som fanns där innan. Mängder av lysrörsarmaturer, så det är tur att Gårdstomten är elektriker.
Nu är det bara det sista kvar inför vintern, ett separat pannrum, med värmeväxlingssytem. Så att man ska kunna jobba där nästintill oavsett temperaturen utomhus.
Fantastiskt stort och rymligt. Husmors favoritdel är nog ändå taket och bortre väggen som är gjort av plankor som varit återvunna i minst två steg. Först har dom antagligen suttit i den ursprungliga ladugården och sedan återanvänts i gamla snickarboden (som vi kallade Yngves snickarbod), och nu har vi alltså spenderat ett antal timmar med att knacka ut gammal spik ur dessa fina hela brädor för att återanvända dom ytterligare en gång i nya snickarboden.
Så vackert!