tisdag 16 augusti 2016

Sländor, ull, färg och rullar

Idag hade vi liten spinnträff på Hemmanet.  Det var Sara  från Kåtaliden Gård och kompis som var på besök. På schemat hade vi att bedöma, sortera och förpacka ull till försäljning. Att lära sig hantera en slända tog lite tid, och det behövs nog att eleverna tränar vidare på egen hand hemma ett tag. Men kul hade vi!
Efter lunch var det tid för att få en kort inblick i hur man syrafärgar ull med Greener Shades, den mest miljövänliga ullfärg man kan använda. Finns att köpa i Sverige från Karin på Fårbiform.

Och slutligen tog vi tag i att prova vår nya produkt. En helt unik kardbräda (blending board) som man kan göra små ullrullar/punis med. Det här totalt nya konceptet för blending board har vi utvecklat tillsammans med Kia på Forsbacka Ull, en av landets mest kompetenta ull-människor.
Den här kardbrädan har allt som fattas hos alla andra "blending boards" på marknaden.
Vi och Kia har rättat till allt som irriterat oss med nuvarande modeller. Vi har förbättrat alla delar av konstruktionen och nu är det äntligen SÅ roligt att kunna göra dom där perfekta ullrullarna/punisarna/rolagsen som man vill ha!
Dom första kardbrädorna kommer vara till salu på Fiberfestivalen 1 okt.
Dom kommer vara dyrare än de modeller som finns nu.
Men det kommer vara värt det!
Dagens "elever" var helt förundrade och ville ta hem var sin bräda direkt!